de panda

Claire Vanfleteren

De panda

Een ongelooflijk straf beeld
blijft kleven op je netvlies.
Het gaat de media rond,
Iedereen juicht met een glimlach
In de grijze ochtendstond.
Een lichtroze worstje
nauwelijks ogen,
bloot als een wormpje
met knobbels van pootjes
spartelend in het ijle.
Een kleine panda zag het levenslicht.
Niet gemakkelijk, want panda’s
zijn maar drie dagen per jaar loops.
Pandaatjes die geboren worden in een dierentuin
blijft in Europa uniek.
Dat kleine hoopje panda geeft weer hoop
Met dat belofte volle roze velletje,
wordt het hopelijk een rots in de branding
de komende maanden en jaren.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Claire Vanfleteren (Actief sinds: 11-01-2014)

Informatie bij het gedicht

Vandaag zag ik in de krant het kleine roze worstje was nu een echte panda schattig!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de panda’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.