Het blijven

DE DICHTBOETIEK

 Groen als gras
 zag ik dat het een boerekoolmees was

 voor een treurig triest leven
 moet je een zuurkoolmees een tien geven

 de echte gastarbeider, gewis
 dat dat de savoyekoolmees is

 verlegen als de rest
 zoekt de groene kool zijn nest

 bijna alle dagen blozend verlegen
 kom je de rodekoolmees tegen

 dronken, lallend fluiten en frivool
 de pimpelmees zonder kool


 ach, toch is er in het vogelleven niets te vrezen
 want het zijn en blijven gewoon mezen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

DE DICHTBOETIEK (Actief sinds: 11-03-2014)

Informatie bij het gedicht

soort zoekt soort

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het blijven’ van DE DICHTBOETIEK zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.