Poëzie uit het hoofd leren en citeren

Dakoyria

Bij tijd en wijle komt een mij bekende dichter
voorbij... Uit mijn schooljaren en zelfs een
examen, uit het hoofd voorgedragen door mij

Eraan voorafgaand thuis de nodige bloed,
zweet en tranen... Maar niet voor niets, want
ziehier: merkwaardig toch dat ik regels na ruim

50 jaren door toen zogeheten "stampwerk" het
vlot naar boven kon halen! Wél door de dwinge-
landij helaas voor jaren "alle" poëzie terzijde gelegd

Echter, de wonderen zijn de wereld nog niet uit:
ik kwam eerst nú terug op dit besluit en lees rijp en
groen doorheen, even begeesterd en nieuwsgierig
als voorheen.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Poëzie uit het hoofd leren en citeren’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.