Aan een criterium voldoen?

Dakoyria

Bij het doornemen van heel veel eigen geschrijf
bekruipt mij weer eens gerede twijfel of ik hier
blijf?
Zielsgelukkig dat ik me hier uiten kan, maar het
haalt bij lange na niet het criterium waaraan ik
zou willen voldoen dan!

Tot mijn grote verbazing blijk ik soms wel vertaald
Andere geoefende taalkenners echter die hartgrondig
van mijn werk hebben gebaald...
Een mij bekende "Neerlandicus" die van tijd tot tijd
een gedicht van mij weer eens oppakt...
De lay-out van een bundel kon hij erg waarderen

Te vaak echter ook hopeloos zakken en zelfs daar
wordt uitgebreid gewag van gedaan!
Waar sta ik nu eigenlijk echt, ergens in het midden
van vele amateurs?
Of ziet men zelfs in die kringen mij totaal niet staan?

Ik schrijf het liefst over hen die mij lief zijn, de dagelijkse
dingen, de natuur en wat mij daarbij opvalt en bezig
houdt...
Bij anderen misschien herkenning, een beetje erkenning
Het zou al mooi zijn, maar mogelijk zie ik zelfs dat dan
helemaal fout...

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aan een criterium voldoen?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.