INLOGGEN
«»

Een visje buiten weghappen

Hoe toch is vis tot een cultuur verworden?
Vrijwel nooit meer recht toe, recht aan
zoals het eens behoorde.....
Wel bleef er de snelle hap op een centraal
plein, waarvan ik in "no time" reuze opknap!

Vrijwel iedere vissoort kent haar eigen salade
dan wel gebakken, gefrituurd, rauw of als
flinke maaltijdsalade, die je tamelijk makkelijk,
wel ophaalde
Menigeen bij de viskraam die je kent en groet;

allemaal met die vervelende mondkapjes op
hun snoet
Het zonnetje schijnt volop, doet er met dit
feestje mee
Hap, kauw en slik en tergend langzaam weg
ermee.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een visje buiten weghappen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.