Overbodige boeken opruimen

Dakoyria

Mijn opruimwoede krijgt nu toch de overhand...
Al die boeken beslaan vrijwel mijn hele leven,
zo tegen een kamerwand
De meesten heb ik zonder een greintje pijn dan
weggedaan

Zij hebben hun meer dan nuttige 'werk' allang
gedaan Pas nu dat ik hen als compleet
overbodig beschouw, hen zelfs niet nog eens
lezen wou Mocht corona luwen, is hun een
tragisch lot beschoren

Geen of nauwelijks enige interesse bij anderen
Zij liggen nu uitgespreid in mijn fietsbox
Naar het zich laat aanzien hopeloos wel verloren.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Overbodige boeken opruimen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.