Het lawaai ontvluchten

Dakoyria

Bij het betreden van de grote hotelzaal was
die meer dan propvol, zeg maar afgeladen!
Nergens nog een zitplek te bekennen.....
Ik zat op een traptrede naar boven te
luisteren, in het niets te staren

Zíen kon ik veel te weinig, horen destemeer
Óns geliefde verwelkomend koor gaf Acte
de présence, als een aanvliegend toestel,
het kwam bínnen hoor!

Volop gesponsored zijn zij en ik telde veel
leden Heel tevreden zong ik een deel van
het nieuwe répertoire mee
Diverse koren uit de directe en verre omtrek

Ik ken hen al van eerdere jaren, zij maakten
opnieuw hun entrée
Het hotel stelde haar deuren weer open:
heerlijk en chique over zachte velours vloeren
lopen

Een welgemeende groet gaf het hier en daar
Voor mij was het dit wel voor dit jaar.....
Voor de open deuren blies nog even een
koperkwartet

Ik had het overmatig warm, was moe Hoofdpijn,
misschien thuis even naar bed toe?

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het lawaai ontvluchten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.