Misdaad tegen ons verleden

William Elskens

Grauwe September maanden
komen in het verschiet
stormen razen over de daken
de wind zingt haar winterlied
en gins in de verte
achter de deemster van de tijd
liggen ontelbare verhalen
verborgen in de kilte
onder een stenen kruis begraven
van mensen die ooit liepen
langst de dorpse straten en pleinen
waar ze in hun huizen leefden
lachten en leefden
staan vandaag nog amper
de getuigenis van hun bestaan
wat is mijn dorp veranderd
uw afbraak kent geen grenzen meer
het lijkt wel of alle herinneringen van weleer
voorgoed moeten verdwijnen
vervangen in koude smakeloze blokken
die nooit zullen leven nooit zullen beleven
wat vroeger leefde in die oude scheve schotse huizen
die ademende naar de goede ouwe tijd
en schreven de geschiedenis van ons dorp.
haar dorpse geschiedenis dat stilaan verdwijnt .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

William Elskens (Actief sinds: 21-08-2017)

Informatie bij het gedicht

Een afbraak en bouw woede is vandaag aan de gang in elk dorp, oude mooie huizen verdwijnen voor lelijke scharminkels van appartementen, het echte dorpsverhaal is voorbij . Ook de dodenvelden en hun oude graf monumenten worden verwijderd zelfs van volkse dorps figuren,

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Misdaad tegen ons verleden’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.