INLOGGEN
«»

uitbraak

de late adem van de aarde
houdt ons gevangen
het beschaafde
binnenmonds gemompel
en nooit vloekt iemand
hardop om het lot
iedereen aarzelt
geen deur om dicht te klappen
of open binnentrappen

nacht heeft ons uitgebraakt
de vale schimmen langs de gevels
de kreten
Munch is nog lang niet
overleden

de adem in de koelte van de morgen
de stoutste schoenen vormden onze voeten
water was even levenselexier geworden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘uitbraak’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.