INLOGGEN
«»

'n Jaar

Januari

Ooit ging het strengen
nu draaien compressoren
met de verdampers.

Februari

Kort zijn uw dagen
lang nog zijn uw nachtvorsten
rond prins carnaval.

Maart

Onder de wolk sleept
het voorjaar van verre voort
dat stuiteren zal.

April

Als het speenkruid glimt
wachten de pinksterbloemen
de lente nog jong

Mei

IJs heiligt de nacht
de vogels lengen het licht
vliegen af en aan

Juni

De kreeft keert de kring
waar de nacht niet komen wil
deint de zon rondom.

Juli

Ook gij Brutus ijlt
uw dagen de zomer na
waar de iemker treurt.

Augustus

Waar sikkels klonken
liep de jonker met een spriet
tussen zijn dennen.

September

Wieven in de sloot
zonnedauw op de struiken
glimmen de webben.

Oktober

Gedragen de oogst
barsten de bolsters open
zingen de vaten.

November

Grijs duistert de dag
zwaar schuiven de wolken
het gevallen blad.

December

In de langste nacht
ben ik erbij gekomen
vijfde in de rij.

Guido van Geel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Guido van Geel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Het alternatief treft U aan bij '1001 gedichten'. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘'n Jaar’ van Guido van Geel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.