INLOGGEN
«»

Een léuk uitje!

Fijn heb ik wat léuks in het verschiet;
een uitje rondom de Pasen en betaald door derden
Ik verheug me onwijs, ken éven heel weinig verdriet!

Ontvangen worden we in een bloemenkas, ervoor
staan mannen in roodkleurige livrei
Erna worden we vakkundig door de enorme ruimte
geloodst en ons tafeltje is zeer nabij.

Na eerder een paar keren ken ik al het ritueel:
Ik groet links en rechts wat bekenden, het zijn er best
heel veel!
Het zal weer gaan zoals ik het ken; met een diner waar-
mee je me verwent...

Muziek begeleidt het geheel, soms een clownesk optreden,
gezellig wel voor het merendeel.
De geldschieter staat ieder jaar bereidwillig voor ouderen
klaar, daarom van mij geen onvertogen woord
De burgemeester begroette ons vorig jaar, door zijn
microfoon prettig gehoord!

Fijn toch wel dat zoiets bestaat, je kijkt nog eens reikhalzend
naar iets uit, wat menigeen verstaat!
Door de prachtig versierde kas gaan we later huiswaarts
Gelukkig in gereed staande taxi's nog afdoende plaats...

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een léuk uitje!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.