INLOGGEN
«»

Help mij

O help mij meester
Ik heb gefaald
Mijn werk is mislukt
Het is onder de maat

O help mij meester
Wat moet ik doen
Iets meer rood op de voorgrond
Of toch meer groen?

O help mij meester
Schoonheid, in welk land
Op het scherp van de gulden snede
Help me uit de brand

En de meester zei:
Welke keuzes heb je gemaakt
Zonder te weten dat je kon kiezen?
Zorg voor een ruime voorraad
Invalshoeken en alternatieven

Staar je niet blind op het eindresultaat
Kijk naar wat er onder je handen ontstaat
Omarm het hier en nu naar believen

Zoek naar bloemen buiten de perken
Wees je bewust van ingesleten vormen
Blijf daar altijd aan werken

Er is geen model
Laat staan een tabel
Het ultieme streven
Is het samenvallen met je werk
Totdat je eindigt onder een zerk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Help mij’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.