INLOGGEN
«»

groter groeien - tweede jeugd

vroeger dacht je
als je groter groeien wil
moet je bij japie wonen
want daar
daar hadden ze het
king corn

later weet je
king corn
eigenlijk is het
- heel gewoon -
een beperkt product
dat wel de maat
maar niet de mens doet groeien

immers
je ontdekte
- met of zonder -
groter wordt je

van kind wordt je puber
groei je tot adolescent
en heet je
op enig moment
volwassen

en dan
opeens ervaar je
groter groeien is
- vooral -
zoeken naar het nieuwe
verkennen en ontdekken
- experimenteren ook -
vallen en opstaan
grenzen verleggen
nieuwe wegen inslaan

eenmaal zo ver
ben je er aan toe
je tweede jeugd


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

groter groeien (tweede jeugd) | bij gelegenheid van de opening van kunsttentoonstelling 'tweede jeugd' | Jan Sikora, Museum | Katendrecht - Rotterdam (1997) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘groter groeien - tweede jeugd’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.