INLOGGEN
«»

De Lopende Patient

De lopende patient; een prent
die iedereen kent van die vrouw
Of man in kamerjas die nog ziek
Is, omdat hij vanochtend nog niet
Genezen was.

De dokter verklaart de patient
Nog niet voor genezen, dus moeten
Het de pantoffels wezen waarop die
Zich door de lange gangen sleept
En met de andere patienten over de
Dokters dweept. Bij goed weer even
Een sigaretje roken; een tevreden
Roker zal geen onrust stoken.

De lopende patient verlangt te eten;
Dagelijks laat die weten hoe graag hij
Nog iets extra's had gelust voor die
Zich opmaakt voor de middagrust. Tegen
De avond het bezoek van dokter ' Tegen
Beter Weten Hopen' die ook dan wederom
Niet zal beloven dat de patient morgen
Genezen naar huis kan lopen.

Het leven van de lopende patient is
Onzeker; naar huis of niet naar huis
Een geluksbreker van de patient die
Slechts weten kan hoe vaak die morgen
Nog lopen zal door de ziekenhuisgang.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Lopende Patient’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.