Koopzondag, Zondagse Rust

Willem Bernardus Tijssen

Koopzondag, zondagse rust.
De dag wordt langzaam wakker
gekust; koopt de zon zonder
Zorgen voor de uitslaper op
Zondagmorgen die op zondag
Beter uitgerust ook op zondag
Koopt wat die op zondag lust.

Meubelboulevards zijn ook
Op zondag open; beter zit men
Op wat men op zondag kan kopen.
Een alternatief voor de zondag vindt
Men buiten de kerkbanken als de
Kassakorting beter klinkt dan kerkklanken.

Op zondag geen rust voor zondagse
Spijt voor de zonde van het kopen;Ver
Van eerbied voor religiositeit telt de
Middenstand ook op zondag zijn knopen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Koopzondag, Zondagse Rust’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.