INLOGGEN
«»

veel veertjes laten

Turken, Marokkanen en Aziaten
moeten vaak veel veertjes laten
als zij komen naar vrij Nederland
met hun hele bezit in een hand
afwachtend staan ze aan de kant
en weten in de vreemde zijn ze niemand
vol argwaan en zonder enig mededogen
worden ze kritisch naar waarde gewogen
geen mens of hond is met hun lot begaan
men denkt waar komt dat gespuis vandaan
ze zullen hier toch niet komen wonen
maar als zij dan flink willen betalen
van hun zuur verdiende lage lonen
in de door ons versmaden banen
dan willen wij ze wel binnen halen
vinden voor hun nog wel een hok
die zij berustend aanvaarden zonder wrok
want blij zullen en moeten zij zijn
met deze humane aangeboden kansen
en dankbaar naar onze pijpen dansen
want NEDERLANDERS zijn zo goed en rein.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker
Actief sinds: 27-05-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘veel veertjes laten’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.