Willen Is Kunnen

Door: Willem Bernardus Tijssen

Kunnen en willen,
Waar liggen de verschillen?
Werkwoorden zijn het allebei;
Maar als ik wil, is kunnen niet altijd weggelegd voor mij.

Een kunner dient te zijn geinspireerd
Door een wil, die hem alles heeft geleerd.
Een Latijns spreekwoord aan ons bekend;
Stelt: "willen is kunnen voor vrouw en vent"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Willen Is Kunnen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.