INLOGGEN
«»

Ether

element 5

’N kristallen wolk hangt aan de hoogste berg
Geen ijle vloer voor dit stenen aambeeld
Van graniet en basalt vermengd, geheeld
Tot in melancholieke macht en merg

Hameren goden op de Jomolunga,
Boeddha’s te veel ontwaaien hier hun juk
Deze toren met meer dan Babels geluk
Schreeuwt, gilt: ‘vlucht, ook ik onderga'
 
Een schip te vaandel in de eeuwigheid
Volgt het eskader en ligt mee verder
Volgt de vloot en ligt mee verder
Volgt de oorlog en lijdt verder
Ten eind een Elmusvuur allen bevrijdt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-05-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Guido van Geel
Actief sinds: 28-03-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ether’ van Guido van Geel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.