INLOGGEN
«»

De Vos en de Kippen

 De Vos en de Kippen

 Reynaerd, die slinkse sluiper
 had bij nacht en ontij
 naar zijn aard als gluiper
 een gat gegraven naar de kippenren.

 De kippen waren van leggen moe
 al bij het schemer stok gegaan
 en dachten alleen nog oogje toe
 toen de massamoord begon.

 Veren vlogen, bloed spoot alom
 tanden grepen nekken kraakten
 zonder genade of van ‘waarom’
 alleen om de lust van alles dood.

 Reynaerd sleepte ganse nacht
 alle karkassen naar zijn roversburcht
 om te begraven de hele vracht
 opdat zij rotte voor de smaak

 van die hongerige necromaan.
 Wekenlang heeft daar geadelde kip
 op het blauwbloederig menu gestaan
 Dat zijn zo van die nobele dingen
 die gaan zo in rijk stinkende kringen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Guido van Geel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Fabel 15 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Vos en de Kippen’ van Guido van Geel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.