INLOGGEN
«»

Het Schoollied

 Schoollied

 Tassen klinken;
 Tassen blinken;
 Schreeuwend vult de klas
 Zie de meester deinzen
 Zie hoe hij moet veinzen
 Om wat ooit toch eervol was

 Om te janken
 In de banken
 Redt hem zoemer tijd;
 Hij al moe van ’t overleven,
 Is naar zijn brood begeven;
 En nog gonst de strijd!

 Oude klagers;
 Jonge jagers;
 Voor de automaat
 Zit nu rustig neder
 Schelt het moeten weder
 Dat gij henen gaat.

 Slaat uw ogen
 Naar den hoogen;
 Alles kwam van daar!
 Domme regels daalden,
 Gezond verstand verdwaalde
 In deze kinderschaar

 (Vrij naar Staring)

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Guido van Geel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Lees het Oogstlied van C.H.W. Staring en nog veel meer van deze geestige dichter Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het Schoollied’ van Guido van Geel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.