INLOGGEN
«»

De haas en de generaal

 De haas en de generaal

 Een haas en een generaal
 kwamen elkaar te velde tegen.
 De een was rap de ander als van staal
 en stram in het bewegen.

 Zij zochten daar hun beider leger.
 De rappe was ras en gauw tevreden
 hij vond een kuil en legde zich er neder.
 Voor een slaapje, dat was de reden

 De stalen liet zijn trommels slaan.
 Hij ronselde hier en ronselde daar
 Zo bracht hij zijn heermacht onder vaan
 en drilde het tot een slagvaardig schaar.

 Dra spoot het vuur al uit de lopen,
 maar, och arm, die stramme hij verloor
 De haas schrok er van op en deed zijn ogen open
 En ging er als naar zijn aard vandoor.

 Wat je zoekt zit soms in het woord
 en dat scheelt wellicht toch menig moord

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Guido van Geel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Vandaag gemaakt, omdat er lezers zijn die fabelrijmpjes kunnen waarderen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De haas en de generaal’ van Guido van Geel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.