Zinloos geweld

DE DICHTBOETIEK

 De schaduw van de maatschappij
 is overal zo zwart
 als nietsontziend
 zinloos geweld
 alles gaat beheersen
 tot en met
 de angst en terreur
 tegen de mensen
 die onschuldig zijn en nooit
 hebben kunnen beseffen
 dat iemand ooit
 in een moment van bewuste dwaasheid
 zal toeslaan
 ongeacht geloof, ras, leeftijd of geslacht
 de slachtoffers zijn mensen
 de misdaad zinloos geweld
 de daders onmensen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

DE DICHTBOETIEK (Actief sinds: 11-03-2014)

Informatie bij het gedicht

wie doet wie wat aan?

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zinloos geweld’ van DE DICHTBOETIEK zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.