De geur van hennahaar

wil melker

 we kropen in elkaar
 het hoge duin de zon
 een zwarte bui verdronken
 in de geur van hennahaar

 onder het hemeldak
 een bank met uitzicht op de
 rand van regen de zee blauwt
 branding aan de koele kant

 we liepen onze jaren terug
 terwijl konijnen speelden
 de duinen zich verveelden
 en vluchtten voor de wind

 de zee kwam verder
 met een vloed die reikte
 naar de stad en landerijen
 eb zou in een nieuwe vorm betijen

 we schoonden onze genen
 in herboren worden de niet
 aangepasten zijn verdwenen zo
 vonden wij elkaar na duizend jaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

18/05/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De geur van hennahaar’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.