INLOGGEN
«»

De spookgevangene

De nachtmerrie eindigde in Jemen.
Dácht hij.
Nu, jaren later voelt hij zich zelfs in
gedachten nog niet vrij.

Elke nacht beleeft hij alles weer in zijn
dromen.
En ze blijven maar komen. En wat had hij
nu helemaal gedaan ?

Als student te Cairo in een protestmars
mee gelopen.
In Cairo nam men het echter niet zo nauw
bij ondervragingen merkte hij al gauw.

Bij zijn arrestatie deden ze als was hij een
gevaarlijke terrorist.
Och, als hij toen alles eens wist. Ze sleepten
hem naar kampen die officieel niet bestaan.

Hij wist niet waar hij morgen of de volgende
maand heen zou gaan.
Martelingen , daaruit bestond plots zijn bestaan.
Ondervragingen over dingen waar hij niets van wist.

Na jaren lieten ze hem in Jemen plotseling vrij.
Hij had geen naam van de gevangenis.
Zelf was hij daar " hè you " Nergens stond hij ook
maar geregistreerd .

Zijn geloof in gerechtigheid was hij kwijt. Hij en
velen met hem hadden een "stevige" les geleerd.
Zijn verhaal moest worden gehoord maar hij wist
dat men hem zou vinden en zeker zou worden
vermoord.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fairouz
Actief sinds: 08-02-2014Informatie bij het gedicht:

ze bestaan eigenlijk niet. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De spookgevangene’ van Fairouz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.