donders fijne vrouw

Peter Paul Doodkorte

ik zeg het welgemeend
trots en dankbaar ook
wat heb ik vol genoten
van het samen werken
gefocust op de opgave
het regelen van beheer
eenvoudiger te maken

altijd kompas houdend
beukte jij de weerstand
van de klunzen en ezels
in het systeem in verzet
dat die regels aanprijst
die juist wat is bedoeld
weer ondoenlijk maken

de warboel ontwarrend
die stelsels veroorzaken
smeedde jij zo een keten
die ieder de ruimte geeft
wat moet simpel te doen
een verbindend houvast
met standaard als norm

jou wacht een vindtocht
een onbekende horizon
waarheen jij varen kunt
met het zeil vol vrienden
die jij te verzamelen wist
door het zijn wie jij bent
een donders fijne vrouw

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven bij gelegenheid van het afscheid van Karin van Gelderen, directeur Ketenbureau i-Sociaal Domein | 1 maart 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘donders fijne vrouw’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.