INLOGGEN
«»

Vrede op aarde.

Heer, we gaan straks Kerstfeest vieren
in een wereld vol geweld,
terwijl de engelen toch zeiden:
"Vrede op aarde" zoals vermeld!

Hoe kan er dan toch vrede zijn
terwijl er oorlog is en haat,
er zou welbehagen wezen
dát is wat er immers staat!

"Mijn kind, Vrede geef en laat Ik
niet zoals de wereld geeft,
Mijn Vrede schenkt je rust
zodat je daardoor leeft.

En wat de engelen toen zeiden
geldt ook nog steeds vandaag,
Ik Ben de Prins van Vrede
en Ik geef het je zo graag!

Mijn Vrede gaat verstand te boven
net als in die ene nacht
ontvang het als de herders
't is voor jou Mijn heil en kracht.

En zoals de herders samen
kwamen naar het Kind,
zó mag jij óók komen
zodat je Vrede vindt!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vrede op aarde.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.