INLOGGEN
«»

Een Koning zonder pracht

Stil is het in de nacht,
herders hielden de wacht.
En dan vol verwondering,
zien ze een ster vol van pracht.

Een Eng`lenkoor zingt,
Ere zij God,klinkt van omhoog.
Herders zijn vol vreugde,
stil, wat hen plotseling omringt.

En daar in een stal ,
ligt in een kribbe terneer,
geen glorie en pracht,
de Zaligmaker,onze Heer.

De Heiland is geboren,
daalde uit de hemel neer,
niets om te bekoren,
zo klein hulpeloos en teer.

Geboren in de nacht,
de Heiland ,Verlosser,Redder,
Zaligmaker,zonder pracht,
Jezus , Koning Heer en Herder.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een Koning zonder pracht’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.