INLOGGEN
«»

Bijzondere Jezus Ster.

De wijzen uit het Oosten
wisten met zekerheid
er gaat wat groots gebeuren
wat allang was voorbereid!

Ze zagen al een poosje
een aparte grote Ster,
stralend en uitnodigend
je zag hem al van ver!

Er was geen twijfel mogelijk,
ze hadden Zijn Ster gezien
van de pasgeboren baby
en Koning der Joden bovendien!

De Ster daar aan de hemel
ging hen voor tot aan de stal,
daar knielden en aanbaden zij
't Kindje dat hun Leidsman wezen zal.

Grote vreugde vulde hen
bij 't zien van Maria's Zoon,
dankbaar gaven ze Hem eer
en loofden op luide toon.

Ze opende hun schatkist
gaven wierook, mirre, goud
aan de baby in de kribbe
Die aan Maria was toevertrouwd.

Ja, de wijzen uit het Oosten
zagen het van ver
als een overduidelijk teken
de bijzondere Jezus Ster!


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014Informatie bij het gedicht:

Mattheus 2:1-12 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bijzondere Jezus Ster.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.