INLOGGEN
«»

Wieg en troon

Wieg en troon

Zijn wieg was een kribbe
Zijn troon was een kruis
Maar de wieg en de troon
Stonden niet in het Vaderhuis
Beiden bevonden zich op aarde
Uit materiaal van weinig waarde
Toch is Hij Gods geliefde Zoon
Die in dit wiegje heeft gelegen
Van ons heeft Hij de troon gekregen
Zonder zich hierover te beklagen
Heeft Hij dit alles toen verdragen
Omdat dit alles moest geschieden
Om ons Zijn vrede aan te bieden
Via de kribbe en het kruis
Op de Levensweg naar ’t Vaderhuis
Waar de eeuwigheid wordt beloofd
Aan ieder die dit evangelie geloofd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wieg en troon’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.