NU EN TOEN

Door: Han Messie

Het Kerstfeest
wordt ieder jaar gevierd
met grote aandacht
voor de Goddelijke Heiland
waarbij vaak meer vreugde opwelt
met geldgeritsel
onder bonte winkellichtjes
en urenlang schransen

vierden de Germanen van eens
hun heidens midwinterfeest
gewijd aan Wodan en Donar
niet uit een oprechter hart
en vromer gemoed?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De oude Germanen vierden wellicht hun midwinterfeest met meer overtuiging dan de zogenaamde christenen van deze tijd hun Kerstfeest beleven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘NU EN TOEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.