INLOGGEN
«»

In de stal

't Heeft daar stil gelegen
voorzichtig neergelegd
met Gods eigen zegen
aan de mens gehecht

Liggend in een stal
in 't plaatsje Bethlehem
't zal mensen in getal
genezen met Zijn stem

Je zal het niet verwachten
dat hier een Koning ligt
uit menselijke geslachten
maakt Hij het donker licht

't Is nu nog ongeschonden
als Kindje klein en teer
wissen zal Hij onze zonden
ook tranen zijn niet meer

Hij zal een weg bereiden
die wij niet konden gaan
en door ondragelijk lijden
brengt Hij de dood tot staan

www.robertdoek.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In de stal’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.