INLOGGEN
«»

Kerstfeest

Kerstfeest

Kijken we uit naar Kerst als een feest
Of is Kerst wel eens anders geweest
Kijken we uit naar al dat mooie licht
Of is de blik ook op iets anders gericht
Hebben we oog voor die heldere ster
Of staat die ster voor ons heel erg ver
Denk je uitsluitend aan gezelligheid
Of vraagt de religie je aandacht en tijd
Wat doe je voor en na al deze dagen
Wanneer begint het reguliere klagen
Verandert het Kerstfeest uw leven
Heeft het u echt gezelligheid gegeven
Is de warmte al uit uw leven geglipt
Of zelfs uit uw geheugen geknipt
Of is er iets van Kerst blijven hangen
Dat het kunstlicht heeft vervangen
Door een rijk en prachtig Kerstfeest
Als er zicht op Het Licht is geweest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Het Licht bij Kerstfeest Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerstfeest’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.