INLOGGEN
«»

Licht

Nog leeg en onbeschreven
wordt wit papier verlicht
in 't donker nu beschenen
door vlammend kaarsenlicht

Vlammen geven plaatsen door
Van Bethlehem of Nazareth
Bijbelboeken tussendoor
vormen zo een kerstconcert

Schaduwen op wit papier
door kaarsenlicht verlicht
't heeft een mensje in vizier
en tekent een gezicht

De tekening geeft dingen bloot
van 't wezen van de mens
van zonde en ook van de dood
kijkend door een bijbel lens

Hoe dichter bij het Licht
'k wordt er door verwarmd
net als vlammend kaarsenlicht
dat schaduwen omarmt

't Licht geeft ook de Liefde door
van kribbe tot aan 't kruis
't heeft de schaduw van daarvoor
begraven in het dodenhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-12-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Licht’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.