INLOGGEN
«»

De Ster van Bethlehem

Oh, dat wij Bethlehems Sterre volgen,
als gids, als baken op ons pad,
om 't wonder Gods te gaan aanschouwen,
om Hem te zien, in Davids stad.

Om dwars door kostbare geschenken,
dwars door gouden glans en schijn,
aan Jezus voeten neer te knielen,
om samen in de stal te zijn.

Want daar knielend aan de kribbe,
wordt een herdersjongen rijk
en koningen buigen zich daar neder,
een ieder is opeens gelijk.

En geen glans is sterker en is mooier,
dan de glans van kerstmis in de stal,
waar 't Kindje Jezus in de kribbe
eens de Grote Koning wezen zal!

Daarom volg de lichtglans aan de hemel,
de Ster van Bethlehem ging ons voor
en duizend, duizendtallen Engelen,
jubelen reeds in 't Hemelkoor!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-12-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Ster van Bethlehem’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.