INLOGGEN
«»

Kerst anders

De os sprak tot de ezel:
'Het is weer bijna bal.
Straks komen de drie wijzen
en herders naar de stal'.

'Ia', balkte de ezel,
'zij hebben 't Licht gezien
door de ster en engelen,
maar zouden zij misschien

niet eens thuis kunnen blijven,
want dan ontstaat er plek
voor andere bezoekers,
dat lijkt me niet zo gek'.

'Aan wie zit je te denken?'
vroeg os verbaasd zijn vrind:
'Wie moeten er in hemelsnaam
dan komen bij het Kind?'

'De leiders van de wereld',
sprak ezel heel kordaat,
'dan leren zij van het Kind,
dat het om dienen gaat'.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jaap van Oostrum
Actief sinds: 05-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerst anders’ van Jaap van Oostrum zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.