INLOGGEN
«»

Stemmen in de kerstnacht

 Hoor eens, stil, daar klinkt het weer;
 “… van de nieuwgeboren Heer…”
 Ik spring uit bed en open het gordijn,
 ze zijn juist toe aan het refrein.

 Onder de lantarenpaal
 zingen jongeren het kerstverhaal,
 in het midden van de nacht
 door Gods Geest bijeengebracht.

 Er zijn ook nog trompetten bij,
 wat klinkt dat feestelijk, wat maakt het blij.
 Als ik kijk naar dit ontroerend tafereel
 neem ik er innerlijk vol vreugde aan deel.

 Mijn gedachten gaan naar de Heilige nacht
 waarin onze Vredevorst werd verwacht.
 Ik voel de rillingen over mijn rug,
 dit brengt mij bij de zangers terug.

 Ze lopen door naar het volgende licht,
 wrijven de slaap nog eens uit hun gezicht.
 Zoekend in boekjes blijven ze staan,
 heffen eerbiedig het engelenlied aan.

 In mijn nachtkleding, rillend van de kou
 bewonder ik in stilte hun jaarlijkse trouw.
 Zij zijn weer voor dag en dauw opgestaan,
 zingend, getuigend op weg gegaan.

 Luisterend naar wegstervende gezangen
 overspoelt mij een intens verlangen.
 Laat iedereen het mogen horen;
 Onze Redder is geboren!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Kerstnachtgevoel Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stemmen in de kerstnacht’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.