INLOGGEN
«»

Zie de Ster!

Wanneer de wereld koud is
dan warmt zich vaak een mens
Aan de tijd van geboorte
belofte, eeuwige wens

 

De Ster die stond te stralen
en wees de weg voor hen
Die volgden in een zoeken
ik weet dat ik er bijna ben

 

Daar in die kleine stal
een Kind zo mooi en teer
De belofte van de wereld
genade, en zoveel meer

 

Wanneer de wereld koud is
lijkt het of juist dan
Een ieder zich bewust word
van Gods veel groter plan

 

De wijzen en de herders
zij gaan ons och slechts voor
Naar de geboorte van vergeving
geloof; en geef het door

 

Laat het hout van de kribbe
geen kruis voor immer zijn
Verwarm je hart en de wereld
Zie de Ster, Zie een Kind zo klein!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-01-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ans Bieleveld
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zie de Ster!’ van Ans Bieleveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.