BREHOUDEN AANKOMST

Han Messie

Naast elkaar lopen twee mensen
bedroefd weg van Jeruzalem

terneergeslagen en bedrukt
klinken hun lome stappen
naar het vertrouwde huis
in hun dorpje

de verhoopte bevrijder
van het door Romeinen
overheerste land
is de marteldood gestorven

de ontgoochelde wandelaars
zien nog slechts een toekomst
vol grijze leegte voor zich

opeens komt een vreemde man
op hun moeizame weg
vertelt van wijsheid en wonder
waar ze niets van begrijpen

naar Oosterse gastvrijheid
wordt de onbekende gevraagd
de komende nacht
in hun woning door te brengen

bij de avondmaaltijd
herkennen ze plotseling
de Zaligmaker
eten dan voorgoed
het geestelijke brood
dat tot eeuwig leven wekt

opgewekt en vol moed
verlaat het tweetal
hun woonplaats Emmaüs
terug naar Israëls hoofdstad
getuigen daar van Gods Zoon
kenen geen vrees meer voor
keizer koning en stadhouder

was hun gehele toespraak te
veel voor plaatsing in de Bijbel?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BREHOUDEN AANKOMST’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.