INLOGGEN
«»

VERZONKEN SPRAAK

Het vroegere muntgeld van Nederland
rinkelde luid om mensen te verblijden.
Guldens en rijksdaalders toonden zeer bescheiden
vier woorden "God zij met ons" op hun rand.

Deze korte zin is voorgoed beland
in 't gebouw, dat hetgeen is verscheiden,
wil bewaren en kijkgenot bereiden
voor wie het oude met liefde omrandt.

Die kleine spreuk kan weleens wegdwalen
onder weetgierig zoekende ogen
of in vluchtige, verstrooide verhalen.

Wellicht is dan de eenling opgetogen
bij de behouden boodschap, zal meer halen
uit sterke Evangelische betogen.






Gedicht van iemand, die geestelijke gedichten schrijft, maar in wezen misschien een aanhanger van Satan is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VERZONKEN SPRAAK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.