INLOGGEN
«»

Najagen van wind

Najagen van wind naar Prediker

IJl is mijn bestaan, mijn zwoegend leven.
Niets wat ik onderneem beklijft.
Verstand heb ik en wijsheid meegekregen:
het glipt me door de vingers in mijn aardse tijd.
Ik heb geroepen en advies gegeven,
maar ieder deed oren en ook deuren dicht.
Getobd heb ik en ook plezier gemaakt.
’t Is zinloos allemaal, water naar diepe zeeën dragen.
Ja vroeger was alles beter, de mensen in hun tijd.
Ze wisten nog van normen en onvergankelijke waarden:
O ja?:
we zijn als lucht en wind, een pluisje in de eeuwigheid.

Voor alles is er een moment,
je mag er met volle teugen van genieten.
Daartoe ben je mens in jouw bestaan.
Doe dus al die aardse dingen.
Zo heeft de Ene je bedoeld.
Houd hem in ere!



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Cor Koolstra
Actief sinds: 06-05-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Najagen van wind’ van Cor Koolstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.