VERNUFT BIJ GELOOF

Han Messie

In deze dagen
vertonen heel de wereld
en het nabije luchtruim
zich op sprekende schermen
in huiskamer
of zakengebouw

boodschappen snellen
onvoorstelbaar
door stroom geleid
over de aardbol

het streven der mensen
de meer dan weergaloze kunst
van het Hemelse Rijk
te willen achtervolgen
wellicht ontdekking verwachten
achter de verste sterren
geve geestelijke grootheid
die spreekt van eigen nietigheid
verlangend naar de schittering
op de geweldige Dag
dat God al het leven
naar Zich toe zal halen
eeuwig bij Hem laat wonen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘VERNUFT BIJ GELOOF’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.