INLOGGEN
«»

TWEE ONTMOETINGEN

Gods Woord waarschuwt
hoe Satan om je heen loopt
als een briesende leeuw
verlangt aan te vallen
ik ben daar beducht voor
en herken deze duivel

maar hoeveel meer vrees ik
de vijand van onze Heer
indien deze zich vertoont
als een engel des lichts
die allerlei moois voorspelt
maar achter zijn schittering
duister kwaad verstopt

in alle eenvoud bidden
om de gezegende kunst
onderscheid te maken
tussen schijn en waarheid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘TWEE ONTMOETINGEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.