Niet hoogdravend en verheven

Petra Groeneveld

Niet hoogdravend en verheven
is mijn streven
laat mij steeds de minste zijn
U zoekt vriendelijke woorden
die niet storen
U zoekt Heer, ik ben zo klein.

O Heer, wil mijn hart steeds neigen
naar U hijgen
als een hert dat dorstig is
zoekt naar koele waterbronnen
overwonnen
lest mijn dorst, dat is gewis.

Wil Uw Heil'ge Geest mij geven
laat mij leven
liefde waar de haat zo heerst
leer mij anderen begrijpen
laat dat rijpen
ware liefde overheerst.

Heer, laat mij Uw stem toch horen
open oren
ik Uw stem ook mag verstaan
hongerigen voedt met spijzen
op Uw wijze
nooit de ander wil verslaan.

Bid U Heer, laat mij een licht zijn
wil niet doven
leven in Uw zonneschijn
stralen die Uw warmte geven
't hart weer leven
en verdrijft U dan hun pijn.

Melodie LBVK 329
Grote God Gij hebt het zwijgen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Informatie bij het gedicht

Graag wil ik Gods liefde doorgeven in alle eenvoud, Begrijpelijke taal voor mijn medemens. Jezus ging ons daarin voor. Psalm 116 is ook zo mooi en daar staat in dat Hij eenvoudige wil gadeslaan

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Niet hoogdravend en verheven’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.