VRIJ WAAIEN

Han Messie

Onze Hemelse Vader
Uw Blijde Boodschap
het Evangelie genaamd
vertelt in de gestalte
van scherpe tegenstellingen
anders gezegd
steeds Wit-Zwart

deze beslistheid
geeft het Woord kracht
om duidelijk verstaan
altijd onthouden te worden
maar zeer vaste denkwijze
geeft dikwijls het gevaar
van bekrompen oordelen

hoe verstaat men de kunst
bij stipt dubben
wijde geest bewaren?

U genadevolle Schepper
en Rechter der mensheid
is het slechts gegund
nauwgezet waar te nemen
bij onvoorstelbare
allerruimste zienswijze.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘VRIJ WAAIEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.