Geven voor leven

Gertjan van der Kraan

Geven voor leven

Om als mens te kunnen leven
Moet iets anders het leven geven.
Omdat plant en dier de dood niet ontkomen,
Doordat verder leven wordt ontnomen.
Vaak leven we aan het navolgende voorbij;
Als we niet eten, dan sterven wij.
Het doet ons aan het Pascha denken
Toen God het leven wilde schenken,
Moest een lammetje worden geslacht.
Het bloed bij posten worden aangebracht,
Waardoor de dood dan niet binnenkwam.
Men bleef leven door de dood van het lam.
Maar de bewustwording wordt echt groot;
Toen Jezus ons voor ging tot in de dood.
Hij wilde voor ons Zijn leven geven,
Waardoor wij in Hem kunnen leven.
Doordat Hij voor ons Zijn leven gaf
En wegdroeg onze welverdiende straf.
Door Zijn opstanding uit de dood,
Ons weer het eeuwig leven bood.
Zo leven we toe naar het Pinksterfeest.
Het feest van leven door de Geest
En we in vuur en vlam worden gezet
Voor Hem, die zelfs de dood belet,
Ook al sterven we nu in dit leven
Hij kan ons het leven weer geven.
Leven we zo naar Pinksteren toe,
Dan worden we niet levensmoe.
Door de kracht van de Heilige Geest,
Leven we toe naar het eeuwig feest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geven voor leven’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.