INLOGGEN
«»

Utopie of voorbeeld

Utopie of voorbeeld

Als we kijken naar alle kerkverbanden
Waar we als Christenen in verzanden
Door de wirwar van regels en wetten
Waar we eigenlijk op moeten letten
Waar is dan de eenheid gebleven
Die ons als Christenen is gegeven
Hoe we onze God horen te dienen
En de hemel niet kunnen verdienen
Door richtlijnen van een kerkverband
Met daarbij de bijbel in onze hand
Delen we de ons geschonken gaven
Om de naaste te voeden of te laven
God vraagt ons niet om te geloven
In een soort utopie van boven
Aangevuld met onze gedachten
Om de eigenwaarde te verzachten
Het geloof is ook een gave van de Geest
En dit gegeven is wel het allermeest
Waar het steeds weer fout gaat
Omdat het eigen ik vaak bovenaan staat
Veel zou je hierover kunnen schrijven
Maar als we werkelijk een eenheid blijven
Hoe zou de wereld dan de Christenen zien
Wie weet, dan zal heel misschien ……..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Utopie of voorbeeld’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.