Belijden of afglijden

Gertjan van der Kraan

Belijden of afglijden

We lezen en belijden
Maar wilt U ons bevrijden
Van discussiëren en uitwijden
En het onderling strijden
In het menselijk belijden
Door over getallen en tijden
Onnodig steeds uit te wijden
En daardoor aan Uw lijden
En het werkelijk belijden
Van De Schrift af te glijden
En zo de kloof te verwijden
Van het werkelijk belijden
Dat ons juist wil bevrijden
Van het eigen strijden
Door het schuld vermijden
Want alleen door Uw lijden
Zijn we werkelijk te bevrijden
Van de schuld in ons lijden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Belijden of afglijden’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.