Afhankelijkheid

Gertjan van der Kraan

Afhankelijkheid

Jezus, zonder U wil ik niet leven
Mijn hele hart wil ik U geven
Maar als ik mijn handen uitsteek
Worden ze vaak zo slap en week
Wordt de moed ruw weggeslagen
Verandert mijn geloof in klagen
Maar niet mijn wil zal overwinnen
Mijn leven zal moeten beginnen
Door het gebed in afhankelijkheid
En dan begint de geestelijke strijd
Maar al is de boze nog zo machtig
Het geloof wordt sterk en krachtig
Als ik mij door Uw Geest laat leiden
Die mij zal helpen bij het strijden
Als ik dan weer met lege handen sta
Weet ik: ‘ Het is volbracht’ op Golgotha.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Afhankelijkheid’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.