INLOGGEN
«»

ONDERSCHEID

De blijde gedachte: steeds aan Gods hand
opgewekt voort gaan, schenkt geborgenheid
bij het zwevende gevoel voor altijd
te mogen leven in een gezegend land.

Door de allerhoogst bescherming omrand
klinkt evenwel een uitdagende strijd:
"Mensenkind, weest u voortdurend bereid
tot het herkennen van 's Heren vijand."

Een leuke weldoener of engel vol licht:
gedaanten van Satan, die zich voordoet
als vriend met beloftevol vooruitzicht.

Gelovend oog en hart tonen samen moed,
vorsen valse schoonheid, tot zij voor hen zwicht:
krijgszucht en sterke liefde zijn één gemoed.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ONDERSCHEID’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.