INLOGGEN
«»

KRUISGESCHIEDENIS

Een houten paal iets hoger dan twee meter
daaraan een stevige ruwe dwarsbalk
waar een urenlange foltergang met doodsstrijd
de grootst denkbare pijn en benauwenis toont
is een schandelijk martelwerktuig

het maakt door alle eeuwen wereldreizen
wekt allerhande schilders en beeldhouwers
laat zich kunstzinnig openbaren
als een reusachtig kruis keurig getimmerd
dat fier en overwinnend naar de hemel wijst
dringt in denkende oren en zenuwen
van schrijvers en scheppers der toonkunst
om in moedig woord en stemmingsvolle wijs
kracht en glans aan het geloof te geven

Jezus' wegwijzer van dood naar leven
moge in het dagelijkse bestaan
bij kleine verloren ogenblikken
of opwindend woelig beleven
zijn beide brede gekruiste lijnen
omringd door milde stralenkrans
laten schijnen over verlangende zielen
hen genaderijk wenken en bijstaan
heen zenden tot gezegende bestemming.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘KRUISGESCHIEDENIS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.